Reisschema
 Dag 1: Coney Island
 Dag 2: Six Flags New England
 Dag 3: Lake Compounce
 Dag 4: SF Great Adventure
 Dag 5: Dorney Park
 Dag 6: Knoebels
 Dag 7: Hershey Park
 Dag 8: Lakemont & Idlewild
 Dag 9: Kennywood
 Dag 10: Geauga Lake
 Dag 11: Cedar Point
 Dag 12: Wyandot & PKI
 Dag 13: Paramount's Kings Island
 Dag 14: Holiday World
 Dag 15: Beech Bend
 Dag 16: Dollywood
 Dag 17: Six Flags over Georgia
 Dag 18: Reis Atlanta/Charlotte
 Dag 19: Paramount's Carowinds
 Dag 20: Busch Gardens VA
 Dag 21: Virginia Beach
 Dag 22: Paramount's Kings Dominion
 Dag 23: Six Flags America
 Dag 24: New York
 Dag 25: SF Great Adventure
 
Dag 9: Kennywood
Kennywood Kennywood

Kennywood valt ook weer onder de traditionele parken, in bezit van een familie. Er zijn hier niet minder dan 3 zeer oude houten achtbanen te vinden en een hele reeks zeldzame flatrides. Het weer zit vandaag niet erg mee, de regen komt en gaat en de foto's worden er niet mooier op zo.

De ERT in de ochtend vindt plaats op Thunderbolt, een prachtige klassieker uit 1924. De baan maakt op een geweldige manier gebruik van het landschap en de treinen zijn uniek. De lifthill wordt pas bereikt na twee drops, dan volgt een helix en daarna nog twee drops waarvan de laatste de grootste van de hele rit is. In 1924 moet dit een revolutie zijn geweest in snelheid en de rit is nog steeds heerlijk soepel.

Jack Rabbit is een andere historische achtbaan uit 1921. De baan begint vanuit het station met een bocht en een drop voordat de trein door de lifthill wordt opgepakt. De double dip hierna geeft een verbluffende airtime. De laatste drop eindigt met een steile helling terug het station in. Jack Rabbit is een hele prettige woodie.

Racer is een houten racing achtbaan uit 1927. Net als de Jack Rabit is Racer een baan van John Miller. Bijzonder aan Racer is dat het een doorlopende (moebius) track heeft. De trein die links uit het station vertrekt komt dus rechts weer binnen en andersom. De rit zelf is niet heel erg spannend maar het racen maakt het dan wel weer leuk.

Phantom's Revenge is een stalen achtbaan van Arrow en voor een Arrow een erg soepele en plezierige baan. De eerste drop is al aardig maar de tweede drop is gewelidig. Langs de berg naar beneden, door Thunderbolt heen en terug naar boven. Oorspronkelijk zaten er inversies in de baan, die toen nog Steel Phantom heette, maar de baan is flink onder handen genomen en de inversies zijn eruit gehaald.

Kennywood straalt een ontspannen sfeer uit en het personeel is geduldig en vriendelijk. Ik zou het geen straf vinden nog eens naar Kennywood terug te gaan.


De toegangspoort bij Kennywood.


Garfield's Nightmare is een darkride in een boor met alle bekende Garfield grapjes. Het 3D brilletje voegt niet zoveel toe.


Thunderbolt is geweldig ontworpen.


Prachtige 20's treinen op Thunderbolt.
Eerste drop direct uit het station.


Phantom's Revenge.


De 1927 Racer.
Jack Rabbit trein.


Exterminator is een Reverchon spinning coaster, indoor.


De kiddie coaster Lil' Phantom is feitelijk de ruwste baan van het park.
Kennywood heeft iets met Garfield, en met Odie.


Een attractie die ik tot nu tot alleen nog van foto's kende: de Flying Coaster.


Ook Kenneywood heeft een S&S Swing Ride gekregen.