Reisschema
 Dag 1: Coney Island
 Dag 2: Six Flags New England
 Dag 3: Lake Compounce
 Dag 4: SF Great Adventure
 Dag 5: Dorney Park
 Dag 6: Knoebels
 Dag 7: Hershey Park
 Dag 8: Lakemont & Idlewild
 Dag 9: Kennywood
 Dag 10: Geauga Lake
 Dag 11: Cedar Point
 Dag 12: Wyandot & PKI
 Dag 13: Paramount's Kings Island
 Dag 14: Holiday World
 Dag 15: Beech Bend
 Dag 16: Dollywood
 Dag 17: Six Flags over Georgia
 Dag 18: Reis Atlanta/Charlotte
 Dag 19: Paramount's Carowinds
 Dag 20: Busch Gardens VA
 Dag 21: Virginia Beach
 Dag 22: Paramount's Kings Dominion
 Dag 23: Six Flags America
 Dag 24: New York
 Dag 25: SF Great Adventure
 
Dag 7: Dutch Wonderland & Hershey Park
Dutch Wonderland & Hershey Park Dutch Wonderland & Hershey Park

Het weer was vandaag een stuk minder en gelukkig ook eens wat minder warm nu. Als verrassingspark werden we 's morgens voor openingstijd bij Dutch Wonderland gedropt voor een ERT op de beide achtbanen daar. Nog voordat het park voor het publiek open ging waren we er al weer weg.

Dutch Wonderland heeft een junior houten achtbaan Sky Princess in de opvallende kleuren blauw en paars, een kinderachtbaantje en een hele reekse kleinere attracties voor de hele kleine en iets oudere kinderen. Het hele park is gethemed naar ridders en prinsessen en dat hebben ze best aardig gedaan. Het park ligt in Amish gebied en dat wordt overal ook zeer duidelijk gemaakt. Zo hebben ze hier in de buurt heel bijzondere plaatsnamen en daarvan zijn dan weer allerlei souvenirs te vinden.


Dutch Wonderland!


De Sky Princess is een opvallende houten achtbaan. Het rijd niet slecht maar ook niet erg hard.
Joust draait letterlijk om een ridder en om een steekspel.Vooraf had ik geen idee wat van Hersheypark te verwachten en eigenlijk weet ik het nog steeds niet goed te plaatsen. Het is een gezellig familiepark maar er staan ook een paar kanjers van achtbanen en thrillrides. Hersheypark mikt op kinderen van 4 tot 80 denk ik want er is voor iedereen wel iets te vinden.

De theming is niet over overweldigend maar het is ook niet eenvoudig om al dat hout en staal te verbergen.


Hershey is natuurlijk bekend van de chocolade.


Een van de grote achtbanen hier is Wildcat en die doet haar naam wel eer aan. Het is een wilde doordraver maar zeker geen onplezierige rit.
Storm Runner is tot nu toe de leukste launch coaster waar ik in heb gezeten. Na de tophat volgen nog een paar erg goede elementen. De rit is echter nog steeds (te) kort en de wachtrij te lang. Storm Runner heeft vandaag ook erg veel storing, al dan niet aan het weer gerelateerd.
Trailblazer is een Arrow minetrain coaster en valt voor een Arrow goed te doen.


The Comet, een klassieker met een verrassende layout. Het begint als een twister en maakt dan ineens een uitstapje als een out and back. De golvende baan gaat over een rivier en is prettig in de omgang.
SooperDooperLooper dan, een Arrow met een enkele loop. Deze baan heeft weinig spannends te bieden, naast de loop dan.


RollerSoaker is een verhaal apart. Vanaf de grond kunnen de rijders van alle kanten met water worden bestookt, door mens of machine bediend. Het resultaat is natuurlijk een absoluut gegarandeerd drijfnatte rit. Maar helemaal weerloos zijn de passagiers niet. Uitgerust met een tank water kunnen ze de belagers van repliek dienen.

Toen ik wilde instappen werd de boel vanwege onweer gesloten. Na een half uurtje wachten konden we verder alleen werkte de watereffecten nog twee rondes niet. Zodoende ben ik er droog doorheen gekomen.
Great Bear is een B&M inverted coaster en een verdraaid goede ook. Misschien net geen Talon maar toch wel een erg lekkere soepele baan over water en door de SooperSDooperLooper heen. Er loopt ook nog een logflume onderlangs.Wat nog mist is de Lightning Racer. Hierop zouden we 's avonds nog ERT krijgen maar dat ging wegens het weer (regen regen regen) niet door. Gelukkig had ik daarvoor wel rechts (Lightning) en links (Thunder) kunnen doen en ik kan alleen maar zeggen dat dit de beste racer is die ik heb gedaan. Het is zelfs een woodie voor in de top 5. Helaas geen foto's van deze 's avonds prachtig verlichtte baan.