Reisschema
 Dag 1: Coney Island
 Dag 2: Six Flags New England
 Dag 3: Lake Compounce
 Dag 4: SF Great Adventure
 Dag 5: Dorney Park
 Dag 6: Knoebels
 Dag 7: Hershey Park
 Dag 8: Lakemont & Idlewild
 Dag 9: Kennywood
 Dag 10: Geauga Lake
 Dag 11: Cedar Point
 Dag 12: Wyandot & PKI
 Dag 13: Paramount's Kings Island
 Dag 14: Holiday World
 Dag 15: Beech Bend
 Dag 16: Dollywood
 Dag 17: Six Flags over Georgia
 Dag 18: Reis Atlanta/Charlotte
 Dag 19: Paramount's Carowinds
 Dag 20: Busch Gardens VA
 Dag 21: Virginia Beach
 Dag 22: Paramount's Kings Dominion
 Dag 23: Six Flags America
 Dag 24: New York
 Dag 25: SF Great Adventure
 
Dag 16: Dollywood, Nascar & Lake Winnepesaukah
Dollywood, Nascar & Lake Winnepesaukah Dollywood, Nascar & Lake Winnepesaukah

Dollywood is een schitterend gelegen natuurpark in de Great Smoky Mountains. Het park is geweldig groot, ook omdat ruim de helft wordt gebruikt voor shops en kleine demonstraties van hout- en leerbewerking. Waar in een kleiner park misschien een deel wordt gebruikt als 'Wild West' themagebied is hier het hele park in ongeveer deze stijl, alleen is het in Dollywood allemaal echt. Vanwege de ligging in de bergen is het flink tegen de berg op en neer lopen, wat met deze temperaturen geen gemakkelijke opgave is.

De belangrijkste achtbaan hier is Thunderhead, een houten twister die veel gelijkenis vertoont met de Kentucky Rumbler, ook omdat er dezelfde treinen worden gebruikt. In de ochtend hebben we een ERT op deze snelle baan, terwijl het publiek al binnenstroomt. De trein komt halverwege het parcours het station weer binnen boven de track waar de volgende rit wordt geladen, een erg mooi effect. In vergelijking met Kentucky Rumbler moet ik zeggen dat deze het in mijn ogen wint van Thunderhead. De Rumbler is wat afwisselender terwijl Thunderhead al snel voorspelbaar wordt. Zeker geen slechte baan dus maar het mist nog net iets.

Na Thunderhead hebben we nog een uur ERT op Tennessee Tornado, een Arrow looping coaster. Dit zou de meest recente en soepelste Arrow moeten zijn en inderdaad is het in vergelijking met de meeste andere Arrows een juweeltje. De eerste inversie wordt vrij langzaam genomen en daarna volgen nog twee intensere inversies. Al met al een prima baantje.

Blazing Fury is een indoor achtbaan, als je het al een achtbaan wilt noemen. Het grootste deel van de rit is een darkride waarbij de scenes uit brandende gebouwen bestaat. Pas aan het einde volgt een kleine en een grote drop, in een bak water. Een verrassende afloop van zo'n traag begin.

Zeker ook de moeite waard is de Mountain Sidewinder. De flexibele rubber bootjes glijden door een waterglijbaan, inclusief tunnel en een natte finale.

Dollywood biedt verder nog een hele reeks kleinere attracties en shows. Helaas was de tijd beperkt en het park te groot om alles te kunnen zien.


We zijn welkom bij Dollywood.


Thunderhead heeft dezelfde treinen als Kentucky Rumbler. Iedere rij is een apart karretje.


De baan maakt een bocht omhoog en suist dan in de lengterichting door het station.


Tennessee Tornado is de laatste en soepelste Arrow looping coaster.


Van theming gesproken.
Dollywood staat vol met houten winkeltjes en demonstraties.


Een kiddie coaster met een nogal bijzonder treintje en een bijzondere naam: VeggieTales Side Show Spin.
Een wetride is een soort kruising tussen een logflume en een waterglijbaan.


In de nabijheid van Dollywood was nog een klein parkje geheel in Nascar theming: Nascar Speedpark. Het park biedt een stuk of zes verschillende go-kart banen en een paar losse attracties die ook allemaal aan de Nascar racing zijn gekoppeld. De meest interessante attractie is de Speedway Draft, een kleine achtbaan.


Nascar Speedpark.


Go-Karts in soorten en maten.


Speedway Draft kiddiecoaster.


Nascar trein.


Zelfs de draaimolen is helemaal in Nascar stijl.


Een Rockin' Tug met twee Nascar wagens als 'boot'.


Op weg naar Atlanta werden we 'verrast' met een bezoek aan Lake Winnepesaukah. Het is een kleiner parkje rond het meer met een aantal meer traditionele attracties. Ze hebben een leuke houten Out and Back achtbaan The Cannonball, een muis en een kiddiecoaster. Bijzonder is ook de 80 jaar oude splashride.


De binnenkomst van Lake Winnie.


Me op de Wacky Worm.
Humor bij de waterfonteintjes.


Wonderlijke treintjes op de Wild Lightnin' mouse achtbaan.


Tussendoor nog even een uitstapje gemaakt naar Sir Goony's, een miniparkje nabij een winkelcentrum. Voor een paar dollar kunnen we een paar rondjes maken op de Comet kiddiecoaster. Met drie volwassen mannen achterin scheelde het niet veel of de eerste 'heuvel' werd niet gehaald.
The Comet.