Reisschema
 Dag 1: Coney Island
 Dag 2: Six Flags New England
 Dag 3: Lake Compounce
 Dag 4: SF Great Adventure
 Dag 5: Dorney Park
 Dag 6: Knoebels
 Dag 7: Hershey Park
 Dag 8: Lakemont & Idlewild
 Dag 9: Kennywood
 Dag 10: Geauga Lake
 Dag 11: Cedar Point
 Dag 12: Wyandot & PKI
 Dag 13: Paramount's Kings Island
 Dag 14: Holiday World
 Dag 15: Beech Bend
 Dag 16: Dollywood
 Dag 17: Six Flags over Georgia
 Dag 18: Reis Atlanta/Charlotte
 Dag 19: Paramount's Carowinds
 Dag 20: Busch Gardens VA
 Dag 21: Virginia Beach
 Dag 22: Paramount's Kings Dominion
 Dag 23: Six Flags America
 Dag 24: New York
 Dag 25: SF Great Adventure
 
Dag 1: Coney Island
Coney Island Coney Island

Vandaag vroeg op om rond 9 uur bij Schiphol te zijn. Het bleek erg rustig te zijn op de weg dus dat werd al een half uurtje eerder. Wachten, wachten op het vliegveld om uiteindelijk in het vliegtuig ook niet veel anders te doen dan wachten. De vlucht verliep verder zonder bijzonderheden en een kwartierje later dan gepland stond ik dan op JFK airport. Op terminal 2 dan wel te verstaan terwijl de rest van de ECC'ers op terminal 7 zouden aankomen. Gelukkig viel de rij bij immigration reuze mee en na het ophalen van de koffer, door de douane, rennen naar de shuttle kwam ik twee minuten voor vertrek op de juiste plek aan. Nu bleek een van de vluchten uit Engeland ook flink vertraagd dus al dat geren bleek helemaal niet nodig.

Maar goed, met de bus (een uurtje later) dan op weg naar Coney Island. Coney Island heeft iets weg van Blackpool en bestaat uit Astroland en Deno's Whonder Wheel Amusement Park. Voor beide parken krijgen we armbandjes voor de rides. De eigenaar van Cyclone staat ons, met de nodige pers, al op te wachten. Eerst dus maar een rondje in deze beroemde woodie uit 1937. De rit is verrassend goed: stijle drops, hoge snelheid door de bochten en lang niet zo ruw als door sommigen beschreven. Een tweede ritje blijkt alweer een stuk minder soepel. De beleving hangt kennelijk sterk af van de plaats in de trein. Aan het einde van de dag heb ik nog twee ritten gedaan, een bankje voor de achterste rij. Dit zijn duidelijk de beste plaatsen: veel airtime, lekker wild maar niet pijnlijk ruw.

Astroland biedt verder een verzameling attracties uit de oude doos, waaronder een Scrambler en een Tilt-A-Whirl, en vele eetgelegenheden. Wonder Wheel is nog best een spannende attractie wanneer je in een normaal reuzenrad al hoogtevrees hebt. Er staan op Coney Island nog drie andere kleine achtbaantjes waarvan je er als volwassene twee van kunt doen. De ene is een Pinfari Big Apple met een draaischijf in het station. Volgens de eigenaar is er nog slechts 1 ander exemplaar van, en wel in Denemarken (Tivoliland). De andere heet Sea Serpent en te vergelijken met Woks Waanzin in Walibi World.

In Deno's staat nog een Zipper. Helaas heb ik deze niet kunnen doen vandaag want het lijkt me een hele aparte ervaring. Wellicht komen we verder in de trip nog een exemplaar tegen.

Dan zijn er nog wat foto's: